ro en
Centrul de Nutritie SUPERFIT Centrul de Nutritie SUPERFIT

Programari online

Disclaimer: rezultatele obtinute de catre clientii Superfit variaza de la persoana la persoana, in functie de particularitatile individuale.
Marturiile clientilor prezentate pe acest site reprezinta opinii personale.

Cuvinte de la pacienti


Pascu Alex (ciclism)

Atunci cand ajungi sa iti cunosti organismul, poti sa ii ceri mai mult, fara sa risti sa te supraantrenezi. Analizele fiziologice sunt esentiale in pregatirea unui sportiv de performanta.


Radu Manea (culturism)

Analiza compozitiei corporale este esentiala atunci cand practici un sport cum este culturismul, in care trebuie sa stii foarte exact cata grasime ai. Vizualizarea stratului de grasime m-a ajutat sa fac modificari in antrenament si alimentatie, incat sa pot ajunge in punctul in care imi doream.


Emil C. (atletism)

Testarea cardiometabolica m-a ajutat sa aflu o serie de parametrii importanti ai organismului meu, dintre care cel mai important este VO2max. Pe baza acestei testari am primit un program de antrenament conceput special pentru mine, cu ajutorul caruia mi-am imbunatatit semnificativ timpii la alergare.


Mergi in sectiunea de nutritie Superfit


Google+
STIRI
« inapoi Sunteti aici :: Servicii » Adipometria cu ultrasunete

Adipometria cu ultrasunete

Adipometria este o metodă noninvazivă de analiza a compozitiei corporale, cu un grad de precizie şi acurateţe mult mai mare decât al celor mai utilizate instrumente din domeniu (în mod particular analizoarele cu bioimpedanță). Datorită soft-ului său avansat oferă măsurători locale precise, exprimate în milimetri.

Adipometrul cu ultrasunete BX Deluxe, derivă din tehnologia ecografiilor medicale şi permite efectuarea de măsurători directe ale grosimii ţesutului adipos, rezultând astfel o măsurare mai simplă şi precisă, independentă de ţesutul conjunctiv sau de elasticitatea pielii.

1 (pagina) - Adipometria_cu_ultra_73747.jpg

Procentul de grăsime corporală are un impact direct asupra stării de sănătate. Datele obţinute utilizând adipometrul cu ultrasunete sunt importante deoarece ne furnizează informaţii privind riscul relativ de diabet, accident vascular cerebral, sau boli de inimă.

Sistemul BX Deluxe este aproape independent de variabilele de mediu, cum ar fi poziţia corpului sau contracţia musculară şi nu este deloc influenţat de consumul de alcool, cofeină, lichide sau de nivelul de hidratare. Măsurătorile pot fi efectuate oricând, în orice moment al zilei.

BX Deluxe aduce cu el conceptul inovativ al stratigrafiei ţesutului subcutanat (scanare 2D ecografică), funcţia de repetabilitate permite vizualizarea micilor variaţii reale din cadrul măsurătorilor în milimetri şi nu în procente de masă grasă, evidenţiind foarte clar diferenţa dintre cele două straturi de grăsime. Printr-o singură mişcare se poate obţine o hartă a ţesuturilor – piele, țesut adipos (superficial și profund), mușchi. O astfel de hartă va face mult mai uşoară măsurarea grosimii ţesutului pe o rază mai mare decât prin metoda măsurării printr-un singur punct, obţinând astfel o evaluare detaliată şi reală a corpului.

3 (pagina) - Adipometria_cu_ultra_14121.jpg

Fiecare stratigrafie este o reprezentare bidimensională a ţesuturilor subcutanate care stau la baza zonei de măsurat; cu alte cuvinte, este vorba de o secţiune alături de o cale de scanare definită care trece prin punctele de referinţă alese de către medic şi bazate pe referinţe anatomice sau metrice. În acest fel, se poate obține o viziune completă şi detaliată a situaţiei reale a pacientului şi se pot obţine date complexe şi reale, nu doar estimări globale, care permit să sugereze regimuri alimentare, terapii şi programe antrenament.

Este de preferat ca această investigație să fie făcută înainte de începerea oricărui program care presupune modificarea compoziției corporale, fie că e vorba de scădere în greutate sau dezvoltarea masei musculare. Măsurătorile efectuate periodic, la interval de 2 săptămâni – 1 lună pot să ofere informații foarte valoroase privind procentul total de grăsime, dar mai ales grosimea stratului de grăsime în diverse zone ale corpului, grosimea masei musculare, precum și structura acesteia (cantitatea de grăsime intramusculară).

2 (pagina) - Adipometria_cu_ultra_86938.jpg

Afla mai multe despre analiza compozitiei corporale!Doctor.info.ro
Slabire.info.ro
Maraton.info.ro
Nutritie Sportiva Produse naturiste si suplimente Sala Bucuresti
Arca Life
Berry_Fitness_Spa
Nutrivita