ro en
Centrul de Nutritie SUPERFIT Centrul de Nutritie SUPERFIT

Programari online

Disclaimer: rezultatele obtinute de catre clientii Superfit variaza de la persoana la persoana, in functie de particularitatile individuale.
Marturiile clientilor prezentate pe acest site reprezinta opinii personale.

Cuvinte de la pacienti


Radu Manea (culturism)

Analiza compozitiei corporale este esentiala atunci cand practici un sport cum este culturismul, in care trebuie sa stii foarte exact cata grasime ai. Vizualizarea stratului de grasime m-a ajutat sa fac modificari in antrenament si alimentatie, incat sa pot ajunge in punctul in care imi doream.


Pascu Alex (ciclism)

Atunci cand ajungi sa iti cunosti organismul, poti sa ii ceri mai mult, fara sa risti sa te supraantrenezi. Analizele fiziologice sunt esentiale in pregatirea unui sportiv de performanta.


Emil C. (atletism)

Testarea cardiometabolica m-a ajutat sa aflu o serie de parametrii importanti ai organismului meu, dintre care cel mai important este VO2max. Pe baza acestei testari am primit un program de antrenament conceput special pentru mine, cu ajutorul caruia mi-am imbunatatit semnificativ timpii la alergare.


Mergi in sectiunea de nutritie Superfit


Google+
STIRI
« inapoi Sunteti aici :: Servicii » Adipometria cu ultrasunete

Adipometria cu ultrasunete

Adipometria este o metodÄ noninvazivÄ de analiza a compozitiei corporale, cu un grad de precizie Åi acurateÅ£e mult mai mare decât al celor mai utilizate instrumente din domeniu (în mod particular analizoarele cu bioimpedanÈÄ). DatoritÄ soft-ului sÄu avansat oferÄ mÄsurÄtori locale precise, exprimate în milimetri.

Adipometrul cu ultrasunete BX Deluxe, derivÄ din tehnologia ecografiilor medicale Åi permite efectuarea de mÄsurÄtori directe ale grosimii Å£esutului adipos, rezultând astfel o mÄsurare mai simplÄ Åi precisÄ, independentÄ de Å£esutul conjunctiv sau de elasticitatea pielii.

1 (pagina) - Adipometria_cu_ultra_73747.jpg

Procentul de grÄsime corporalÄ are un impact direct asupra stÄrii de sÄnÄtate. Datele obÅ£inute utilizând adipometrul cu ultrasunete sunt importante deoarece ne furnizeazÄ informaÅ£ii privind riscul relativ de diabet, accident vascular cerebral, sau boli de inimÄ.

Sistemul BX Deluxe este aproape independent de variabilele de mediu, cum ar fi poziÅ£ia corpului sau contracÅ£ia muscularÄ Åi nu este deloc influenÅ£at de consumul de alcool, cofeinÄ, lichide sau de nivelul de hidratare. MÄsurÄtorile pot fi efectuate oricând, în orice moment al zilei.

BX Deluxe aduce cu el conceptul inovativ al stratigrafiei Å£esutului subcutanat (scanare 2D ecograficÄ), funcÅ£ia de repetabilitate permite vizualizarea micilor variaÅ£ii reale din cadrul mÄsurÄtorilor în milimetri Åi nu în procente de masÄ grasÄ, evidenÅ£iind foarte clar diferenÅ£a dintre cele douÄ straturi de grÄsime. Printr-o singurÄ miÅcare se poate obÅ£ine o hartÄ a Å£esuturilor â piele, Èesut adipos (superficial Èi profund), muÈchi. O astfel de hartÄ va face mult mai uÅoarÄ mÄsurarea grosimii Å£esutului pe o razÄ mai mare decât prin metoda mÄsurÄrii printr-un singur punct, obÅ£inând astfel o evaluare detaliatÄ Åi realÄ a corpului.

3 (pagina) - Adipometria_cu_ultra_14121.jpg

Fiecare stratigrafie este o reprezentare bidimensionalÄ a Å£esuturilor subcutanate care stau la baza zonei de mÄsurat; cu alte cuvinte, este vorba de o secÅ£iune alÄturi de o cale de scanare definitÄ care trece prin punctele de referinÅ£Ä alese de cÄtre medic Åi bazate pe referinÅ£e anatomice sau metrice. Ãn acest fel, se poate obÈine o viziune completÄ Åi detaliatÄ a situaÅ£iei reale a pacientului Åi se pot obÅ£ine date complexe Åi reale, nu doar estimÄri globale, care permit sÄ sugereze regimuri alimentare, terapii Åi programe antrenament.

Este de preferat ca aceastÄ investigaÈie sÄ fie fÄcutÄ Ã®nainte de începerea oricÄrui program care presupune modificarea compoziÈiei corporale, fie cÄ e vorba de scÄdere în greutate sau dezvoltarea masei musculare. MÄsurÄtorile efectuate periodic, la interval de 2 sÄptÄmâni â 1 lunÄ pot sÄ ofere informaÈii foarte valoroase privind procentul total de grÄsime, dar mai ales grosimea stratului de grÄsime în diverse zone ale corpului, grosimea masei musculare, precum Èi structura acesteia (cantitatea de grÄsime intramuscularÄ).

2 (pagina) - Adipometria_cu_ultra_86938.jpg

Afla mai multe despre analiza compozitiei corporale!Doctor.info.ro
Slabire.info.ro
Maraton.info.ro
Nutritie Sportiva Produse naturiste si suplimente Sala Bucuresti
Arca Life
Berry_Fitness_Spa
Nutrivita