ro en
Centrul de Nutritie SUPERFIT Centrul de Nutritie SUPERFIT

Programari online

Disclaimer: rezultatele obtinute de catre clientii Superfit variaza de la persoana la persoana, in functie de particularitatile individuale.
Marturiile clientilor prezentate pe acest site reprezinta opinii personale.

Cuvinte de la pacienti


Radu Manea (culturism)

Analiza compozitiei corporale este esentiala atunci cand practici un sport cum este culturismul, in care trebuie sa stii foarte exact cata grasime ai. Vizualizarea stratului de grasime m-a ajutat sa fac modificari in antrenament si alimentatie, incat sa pot ajunge in punctul in care imi doream.


Pascu Alex (ciclism)

Atunci cand ajungi sa iti cunosti organismul, poti sa ii ceri mai mult, fara sa risti sa te supraantrenezi. Analizele fiziologice sunt esentiale in pregatirea unui sportiv de performanta.


Vlad Tincu (fotbal)

Este un lucru foarte bun ca noi sportivii avem acces la laboratoare private pentru testarea performantelor fizice. In ziua de azi nu poti face sport de performanta fara ajutorul specialistilor si a echipamentelor moderne.


Mergi in sectiunea de nutritie Superfit


Google+
STIRI
« inapoi Sunteti aici :: Specialistii Superfit » Dr. EMILIAN DUMITRU, cardiolog

Dr. EMILIAN DUMITRU, cardiolog

Dr_EMILIAN_DUMITRU_c_88056.jpgSunt Emilian Dumitru si inainte de a fi medic cardiolog sunt un om caruia ii place sa se bucure "din inima" de energia miscarii in aer liber.


Inca de cand am inceput sa practic medicina (sunt absolvent al Universitatii de Medicina si Farmacie "Carol Davila", Bucuresti - 2002), am observat ca viata "activa" ne-a transformat in sedentari pe termen lung.

Din momentul in care am inceput sa ma specializez ca medic cardiolog (mai intai la Institutul de Boli Cardiovasculare "C.C.Iliescu" Fundeni, apoi Spitalul de Urgenta Floreasca) am inteles ca varsta nu te protejeaza de evenimente cardiovascare, miscarea si obiceiurile sanatoase da (numarul tinerilor cu boli cardiovasculare grave este din ce in ce mai mare).


Ca medic de ambulanta (Serviciul de Ambulanta al Municipiului Bucuresti, Serviciul de Ambulanta Privat SANADOR) am constatat ca fiecare zi e o provocare, care infruntata doar de pe scaun poate conduce spre finaluri tragice: infarct, AVC, deces de cauza cardiovasculara. Ca sa fiu mai explicit: zilnic "infruntam" traficul de pe scaunul confortabil al masinii, "infruntam" serviciul de pe scaunul biroului, "infruntam" de pe scaun asteptarea metroului. Pratic exersam in fiecare moment al zilei forma scaunului, trecand cu vederea ca avem un corp construit sa se miste, ignoram consecintele fiecarei zi fara miscare - depunerea colesterolului in tacere, dar fatal pe peretii arterelor. Ani de sedentarism, obiceiuri nesanatoase (fast-food), fumat se acumuleaza sub forma celulitei, ridurilor, grasimii pentru a caror „cosmetizare" suntem dispusi sa cheltuim multi bani apeland la tratamente agresive, preferand tratamentul in locul preventiei.


Colaborator fiind la emisiunea "Ce se intampla doctore? - ProTV", am prezentat cele mai recente tendinte si studii privind raportul dintre exercitiul fizic si bolile cardiovasculare. Experienta de 8 ani ca trainer in domeniul preventiei, lucrul cu oamenii desfasurat in ONG-uri (Asociatia Romana Anti-SIDA, Societatea de Educatie Contraceptiva si Sexuala, Organizatia Salvati copiii), nu mi-au permis, insa, in niciun moment sa generalizez, fiecare pacient avand povestea lui, complexa si unica, ce nu este accesibila de la primul "buna ziua".


Ambitia, sau mai bine zis incapatanarea de a promova miscarea intr-o societate predispusa la boli cardiovasculare provocate de sedentarism, fumat sau alcool, provine inca din timpul liceului (Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu" - Bucuresti) unde eram mereu inconjurat de performanta si perseverenta. Astfel, am inceput sa-mi dezvolt "dependenta" de alergari. 1 km, 5 km, 10 km si iata-ma dupa 15 ani alergand de cel putin 3 ori pe saptamana 15 km. Exercitiul zilnic de vointa a devenit cu fiecare pas in plus o necesitate pe termen lung.


Inima este ca un atlet, trebuie sa avem grija sa fie mereu in forma, dar fara a o forta! Primul pas catre schimbarea stilului de viata trebuie facut alaturi de medicul cardiolog prin evaluarea si elaborarea unui plan personal de scadere a factorilor de risc cardiovascular. Programele de antrenament fizic se construiesc in urma evaluarii cardiovasculare si a unui test ECG la efort. Un test ECG la efort nu trateaza, dar sigur previne.Doctor.info.ro
Slabire.info.ro
Maraton.info.ro
Nutritie Sportiva Produse naturiste si suplimente Sala Bucuresti
Arca Life
Berry_Fitness_Spa
Nutrivita