ro en
Centrul de Nutritie SUPERFIT Centrul de Nutritie SUPERFIT

Programari online

Disclaimer: rezultatele obtinute de catre clientii Superfit variaza de la persoana la persoana, in functie de particularitatile individuale.
Marturiile clientilor prezentate pe acest site reprezinta opinii personale.

Cuvinte de la pacienti


Radu Manea (culturism)

Analiza compozitiei corporale este esentiala atunci cand practici un sport cum este culturismul, in care trebuie sa stii foarte exact cata grasime ai. Vizualizarea stratului de grasime m-a ajutat sa fac modificari in antrenament si alimentatie, incat sa pot ajunge in punctul in care imi doream.


Pascu Alex (ciclism)

Atunci cand ajungi sa iti cunosti organismul, poti sa ii ceri mai mult, fara sa risti sa te supraantrenezi. Analizele fiziologice sunt esentiale in pregatirea unui sportiv de performanta.


Emil C. (atletism)

Testarea cardiometabolica m-a ajutat sa aflu o serie de parametrii importanti ai organismului meu, dintre care cel mai important este VO2max. Pe baza acestei testari am primit un program de antrenament conceput special pentru mine, cu ajutorul caruia mi-am imbunatatit semnificativ timpii la alergare.


Mergi in sectiunea de nutritie Superfit


Google+
STIRI
« inapoi Sunteti aici :: Servicii » Testare cardiometabolica

Testare cardiometabolica

1 (pagina) - Testare_cardiometabo_31239.jpgTestarea cardiometabolicÄ este o investigaÈie recunoscutÄ internaÈional ca fiind âstandard de aurâ în medicina sportivÄ pentru mÄsurarea parametrilor fiziologici ce caracterizeazÄ capaictatea de performanÈÄ a unei persoane. PânÄ de curând aceastÄ investigaÈie era disponibilÄ doar in laboratoare de cercetare, insa acum a devenit disponibila si in centrul nostru.

AceastÄ analizÄ complexÄ Ã®Èi oferÄ posibilitatea de a afla o mulÈime de detalii despre organismul tÄu, parametrii care vor sta la baza alcÄtuirii unui regim alimentar Èi a unui program de antrenament cu adevÄrat personalizate, cu ajutorul cÄrora vei reuÈi sÄ Ã®Èi atingi obiectivele propuse.Ce poÈi afla în urma testÄrii cardiometabolice?

Testarea cardiometabolicÄ este o investigaÈie complexÄ prin care se determina:

- rata metabolismului în repaus (metabolismul bazal real, obÈinut prin mÄsurÄtori, nu determinat prin calcule)

- rata metabolica în efort (câte calorii consumi la diverse praguri de efort)

- stabilirea proporÈiilor în care sunt metabolizaÈi principalii nutrienÈi (lipide, carbohidraÈi) în timpul efortului fizic (în valori reale Èi procente)

- mÄsurarea volumelor respiratorii (O2 Èi CO2)

- stabilirea zonelor de antrenament (care este pragul unde organismul tÄu consumÄ cel mai eficient grÄsime, care este pragul unde intri în zona anaerobÄ etc.).

Toate aceste mÄsurÄtori stau la baza conceperii unui program de antrenament personalizat, bazat pe zonele de antrenament, care poate fi destinat scÄderii în greutate, îmbunÄtÄÈirii anduranÈei sau menÈinerii condiÈiei fizice ca metodÄ anti-aging.


Ce presupune aceastÄ investigaÈie?2 (pagina) - Testare_cardiometabo_39625.jpg

Ãn primul lipsa unor afecÈiuni medicale grave. 

Testarea cardiometabolicÄ dureazÄ efectiv 10-20 minute (insa cu tot cu pregatire si revenire dupa efort, toata procedura poate sa dureze 45-60 minute)

Inainte de analiza propriu-zisa, va fi masurata tensiunea arteriala si se va efectua o electrocardiograma in repaus (aceasta are rol screening, nu diagnostic).

Se începe cu mÄsurarea metabolismului în repaus, apoi se efectueazÄ testarea la efort, fie pe bandÄ de alergat (recomandat in special alergatorilor cu experienta, sportivilor din sporturi ce presupun alergare), fie pe bicicleta staÈionarÄ (cicloergometru - recomandat in special ciclistilor, triatlonistilor, sportivilor din sporturi ce nu presupun alergare, precum si sedentarilor). Ãn cele mai multe cazuri, efortul va fi submaximal, adicÄ intensitatea lui va creÈte de la uÈor la moderat. Din acest motiv, testarea este adecvatÄ Èi pentru oameni cu o condiÈie fizicÄ redusÄ (sedentari, ieÈiÈi din formÄ) sau pentru persoane în vârstÄ.

Ãn cazul sportivilor amatori Èi de performanÈÄ se pot face testÄri maximale, pentru determinarea VO2max (cel mai important parametru care arata nivelul condiÈiei fizice). Pe durata testÄrii vei respira printr-o micÄ piesÄ bucalÄ (tub) conectatÄ la analizor Èi mai departe la computer. Prin intermediul schimbului de gaze respiratorii se poate determina cum reacÈioneazÄ metabolismul la diverse intensitÄÈi ale efortului fizic. Rezultatele mÄsurÄtorilor aratÄ care sunt zonele de antrenament în care organismul tÄu consumÄ preponderent grÄsime sau carbohidraÈi.


Afla mai multe despre VO2max, cel mai important parametru in testarea capacitatii de performanta.


Cum trebuie sÄ te pregÄteÈti pentru testare:

- încearcÄ sÄ fii cât mai odihnit în ziua testÄrii: nu veni la mai puÈin de 3 zile dupÄ un concurs sau antrenament dificil, nu face efort fizic în ziua testÄrii (antrenamente intense), dormi suficient

- mÄnâncÄ normal în ziua testÄrii, fÄrÄ excese de niciun fel; nu mânca cu cel puÈin o orÄ Ã®nainte de test

- nu consuma bÄuturi cu cofeinÄ Ã®n ziua testÄrii (sau suplimente ce conÈin cofeinÄ, taurinÄ etc.); nu consuma alcool

- hidrateazÄ-te suficient

- ia cu tine echipament sportiv comod, pantofi buni de alergare (în cazul în care testarea se face pe bandÄ), un prosop (reÈine cÄ poÈi face duÈ la noi, dupÄ test), haine de schimb

- alocÄ-Èi minim o orÄ pentru acest test (testarea în sine dureazÄ 15-20 de minute, însÄ tot protocolul se întinde pe aproximativ 1 orÄ)
Doctor.info.ro
Slabire.info.ro
Maraton.info.ro
Nutritie Sportiva Produse naturiste si suplimente Sala Bucuresti
Arca Life
Berry_Fitness_Spa
Nutrivita