ro en
Centrul de Nutritie SUPERFIT Centrul de Nutritie SUPERFIT

Programari online

Disclaimer: rezultatele obtinute de catre clientii Superfit variaza de la persoana la persoana, in functie de particularitatile individuale.
Marturiile clientilor prezentate pe acest site reprezinta opinii personale.

Cuvinte de la pacienti


Emil C. (atletism)

Testarea cardiometabolica m-a ajutat sa aflu o serie de parametrii importanti ai organismului meu, dintre care cel mai important este VO2max. Pe baza acestei testari am primit un program de antrenament conceput special pentru mine, cu ajutorul caruia mi-am imbunatatit semnificativ timpii la alergare.


Pascu Alex (ciclism)

Atunci cand ajungi sa iti cunosti organismul, poti sa ii ceri mai mult, fara sa risti sa te supraantrenezi. Analizele fiziologice sunt esentiale in pregatirea unui sportiv de performanta.


Radu Manea (culturism)

Analiza compozitiei corporale este esentiala atunci cand practici un sport cum este culturismul, in care trebuie sa stii foarte exact cata grasime ai. Vizualizarea stratului de grasime m-a ajutat sa fac modificari in antrenament si alimentatie, incat sa pot ajunge in punctul in care imi doream.


Mergi in sectiunea de nutritie Superfit


Google+
STIRI
« inapoi Sunteti aici :: Servicii » Testare cardiometabolica

Testare cardiometabolica

1 (pagina) - Testare_cardiometabo_31239.jpgTestarea cardiometabolică este o investigație recunoscută internațional ca fiind “standard de aur” în medicina sportivă pentru măsurarea parametrilor fiziologici ce caracterizează capaictatea de performanță a unei persoane. Până de curând această investigație era disponibilă doar in laboratoare de cercetare, insa acum a devenit disponibila si in centrul nostru.

Această analiză complexă îți oferă posibilitatea de a afla o mulțime de detalii despre organismul tău, parametrii care vor sta la baza alcătuirii unui regim alimentar și a unui program de antrenament cu adevărat personalizate, cu ajutorul cărora vei reuși să îți atingi obiectivele propuse.Ce poți afla în urma testării cardiometabolice?

Testarea cardiometabolică este o investigație complexă prin care se determina:

- rata metabolismului în repaus (metabolismul bazal real, obținut prin măsurători, nu determinat prin calcule)

- rata metabolica în efort (câte calorii consumi la diverse praguri de efort)

- stabilirea proporțiilor în care sunt metabolizați principalii nutrienți (lipide, carbohidrați) în timpul efortului fizic (în valori reale și procente)

- măsurarea volumelor respiratorii (O2 și CO2)

- stabilirea zonelor de antrenament (care este pragul unde organismul tău consumă cel mai eficient grăsime, care este pragul unde intri în zona anaerobă etc.).

Toate aceste măsurători stau la baza conceperii unui program de antrenament personalizat, bazat pe zonele de antrenament, care poate fi destinat scăderii în greutate, îmbunătățirii anduranței sau menținerii condiției fizice ca metodă anti-aging.


Ce presupune această investigație?2 (pagina) - Testare_cardiometabo_39625.jpg

În primul lipsa unor afecțiuni medicale grave. 

Testarea cardiometabolică durează efectiv 10-20 minute (insa cu tot cu pregatire si revenire dupa efort, toata procedura poate sa dureze 45-60 minute)

Inainte de analiza propriu-zisa, va fi masurata tensiunea arteriala si se va efectua o electrocardiograma in repaus (aceasta are rol screening, nu diagnostic).

Se începe cu măsurarea metabolismului în repaus, apoi se efectuează testarea la efort, fie pe bandă de alergat (recomandat in special alergatorilor cu experienta, sportivilor din sporturi ce presupun alergare), fie pe bicicleta staționară (cicloergometru - recomandat in special ciclistilor, triatlonistilor, sportivilor din sporturi ce nu presupun alergare, precum si sedentarilor). În cele mai multe cazuri, efortul va fi submaximal, adică intensitatea lui va crește de la ușor la moderat. Din acest motiv, testarea este adecvată și pentru oameni cu o condiție fizică redusă (sedentari, ieșiți din formă) sau pentru persoane în vârstă.

În cazul sportivilor amatori și de performanță se pot face testări maximale, pentru determinarea VO2max (cel mai important parametru care arata nivelul condiției fizice). Pe durata testării vei respira printr-o mică piesă bucală (tub) conectată la analizor și mai departe la computer. Prin intermediul schimbului de gaze respiratorii se poate determina cum reacționează metabolismul la diverse intensități ale efortului fizic. Rezultatele măsurătorilor arată care sunt zonele de antrenament în care organismul tău consumă preponderent grăsime sau carbohidrați.


Afla mai multe despre VO2max, cel mai important parametru in testarea capacitatii de performanta.


Cum trebuie să te pregătești pentru testare:

- încearcă să fii cât mai odihnit în ziua testării: nu veni la mai puțin de 3 zile după un concurs sau antrenament dificil, nu face efort fizic în ziua testării (antrenamente intense), dormi suficient

- mănâncă normal în ziua testării, fără excese de niciun fel; nu mânca cu cel puțin o oră înainte de test

- nu consuma băuturi cu cofeină în ziua testării (sau suplimente ce conțin cofeină, taurină etc.); nu consuma alcool

- hidratează-te suficient

- ia cu tine echipament sportiv comod, pantofi buni de alergare (în cazul în care testarea se face pe bandă), un prosop (reține că poți face duș la noi, după test), haine de schimb

- alocă-ți minim o oră pentru acest test (testarea în sine durează 15-20 de minute, însă tot protocolul se întinde pe aproximativ 1 oră)
Doctor.info.ro
Slabire.info.ro
Maraton.info.ro
Nutritie Sportiva Produse naturiste si suplimente Sala Bucuresti
Arca Life
Berry_Fitness_Spa
Nutrivita